ΣΚΗΝΗ 5η: Η επιτυχία

Τον Ιούνη του 1995 ο Μικές έδωσε τις πιο κρίσιμες εξετάσεις της ζωής του! Όταν βγήκαν τ’ αποτελέσματα και διάβασε τους βαθμούς του, ένιωσε την καρδιά του να φουσκώνει από περηφάνια. Πουά φτερά φύτρωσαν στις πλάτες του, ο Μικές άρχισε να αιωρείται και σκέφτηκε «αυτή είναι η πιο όμορφη ημέρα της ζωής μου».
Μετά τον πήραν τηλέφωνο για συγχαρητήρια οι γιαγιάδες, οι θείες, οι θείοι, οι καθηγητές του και η Κέλλυ, το πεκινουά του! Ωστόσο ο Μικές έπρεπε αμέσως να πάει στον παθολόγο να εξετάσει την παρουσία αυτών των περίεργων φτερών! Κάτι που αποδείχθηκε αχρείαστο, διότι τα φτερά εξαφανίστηκαν μετά από τρεις μέρες.

Μετά από λίγες μέρες ανακοινώθηκε στο Μικέ ότι θα περάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια σ’ ένα απειλητικό, γκριζοσκότεινο μέρος, όπου θα είναι μόνος, μια κι οι βαθμοί του ήταν τόσο καλοί που τον έφεραν ανέλπιστα σ’ αυτό το μέρος. Ο Μικές άρχισε να χτυπάει με το πόδι του τον τοίχο απ’ τα νεύρα του, κάτι που εξέπληξε τη Λένα, γιατί νόμιζε ότι ο Μικές ήταν ένα μειλίχιο πλάσμα. Τότε ανακάλυψε ότι δεν ξέρει καθόλου το Μικέ και απογοητεύτηκε. Ο Μικές αναφώνησε δραματικά «ωωω, αυτή ήταν η πιο άσχημη μέρα της ζωής μου»! Δύο κερατάκια φύτρωσαν στο κεφάλι του κι η Λένα σκέφτηκε «θεέ μου, τι πλάσμα είν’ αυτός ο Μικές, κάτι δεν πάει καθόλου καλά μ’ αυτόν». Εσπευσμένα τον πήγανε στον παθολόγο, κάτι που αποδείχθηκε αχρείαστο, διότι τα κερατάκια ξε-φύτρωσαν μέσα στις επόμενες τρεις μέρες.

Kαι τότε σκέφτηκε τι σημασία έχουν οι πιο όμορφες κι οι πιο άσχημες μέρες της ζωής του, αφού αυτές εξατμίζονται τόσο γρήγορα;

ΣΚΗΝΗ 6η: Έρωτας
ΣΚΗΝΗ 4η: Η οθόνη

Γράψτε τη σκέψη σας εδώ: