ΣΚΗΝΗ 7η: Η μαγεία του έρωτα

Λίγες μέρες μετά το αρχικό σμίξιμό του με τη Λία, ο Μικές γύρισε στο μέρος όπου σπούδαζε. Ένα μυστηριώδες βράδυ, αφού τελείωσαν το καθιερωμένο, γεμάτο έρωτα τηλεφώνημά τους, ο Μικές κάθισε στο φοιτητικό του γραφειάκι και κράτησε στα χέρια του την αγαπημένη του φωτογραφία της… Την κοιτούσε πολύ έντονα, για ώρα, και ξαφνικά συνέβησε κάτι αλλόκοτο… Η Λία σα να βγήκε από τη φωτογραφία και να βρισκόταν δίπλα του… Την κοίταξε με λαχτάρα, εκείνη του χαμογέλασε, με τα μεγάλα μάτια της να φωτίζουν το σκοτεινό δωματιάκι.

Πιάσανε ο ένας τα χέρια του άλλου και τα χάιδευαν τρυφερά, και τότε ο Μικές τής έδωσε ένα μελιστάλακτο φιλί στο στόμα… Δεν ονειρευόταν… Ήταν εκεί, μπροστά του, όχι μια οπτασία, αλλά με σάρκα και οστά… Και μετά έκλεισε τα μάτια του ευτυχισμένος, όντας σε μια κατάσταση άφατης αγαλλίασης. Όταν τα ξαναάνοιξε, ήταν και πάλι μόνος του στο δωμάτιο. Όρμηξε με λαχτάρα στο τηλέφωνο, αλλά πριν προλάβει να το σηκώσει, αυτό χτύπησε…

— Μικέ…!
— Λία! Νομίζω χάνω το μυαλό μου! Το ένιωσες κι εσύ;
— Ναι, Μικέ! Συνέβησε στ’ αλήθεια!
— Ή το φανταστήκαμε κι οι δυο;
— Την ίδια στιγμή; Δεν είναι δυνατόν! Συνέβησε, Μικέ μου, στ’ αλήθεια συνέβησε!
— Αυτό να μου πεις! Σωστά!
— Αχ, πόσο σ’ αγαπώ! Αυτό, Μικέ μου, να ξέρεις, είναι η μαγεία του έρωτα! Ανυπομονώ να το ξανακάνουμε!

Ατυχώς, όσες φορές και να προσπάθησαν, δε συνέβησε ποτέ ξανά. Και κάθε φορά που δεν τα κατάφερναν, ο Μικές βαφόταν μ’ όλες τις πιθανές αποχρώσεις του Γκρι. Και από τότε δεν ξαναεπιδίωξε κάτι τέτοιο, θυμωμένος και απογοητευμένος με το πόσο λίγο κρατάει η μαγεία του έρωτα… Κι όταν το πήρε πια απόφαση, δήλωσε, ευτυχώς με μια κάποια αξιοπρέπεια στον τόνο της φωνής του, «Ceci est tragique»!

ΣΚΗΝΗ 8η: Απώλεια
ΣΚΗΝΗ 6η: Έρωτας

Γράψτε τη σκέψη σας εδώ: